Loading

Vinuri și alte petreceri

Descoperă vinuri românești și poveștile lor împletite cu istoria ocurilor și a oamenilor care le-au plămădit, ghidat de un somelier.

Pentru oaspeții Anika, Somelierul Andrei Popa propune o listă scurtă dar concentrată de vinuri exclusiv românești. Pe listă veți găsi sticle din toate regiunile viticole ale României, atât de la crame cu tradiție, cât și de la unele din noua generație, mai puțin cunoscute, dar care merită descoperite.

Etichetele listate sunt vinuri excepționale, cu o poveste distinctivă a originii lor. Solul în care s-au născut, vinificatorul care le-a plămădit, stilul vinului, soiul strugurilor și vechimea, toate spun o poveste pe care Somelierul Andrei o deslușește, când alege vinurile din librăria Anika. Astfel, lista de vinuri se caracterizează prin varietate. Aici, vei găsi întreaga paletă de vinuri – albe, rozeuri, roșii, spumante – într-o gamă largă de soiuri, de la soiurile clasice la soiurile autohtone.

Pentru fiecare meniu de degustare, Somelierul Andrei propune un set de vinuri asociate fiecărui preparat, menite să intensifice gusturile. Și, pentru că meniul de degustare creat de Chef Alexandru se schimbă frecvent, nu doar sezonier, oaspeții Anika au ocazia să se bucure de diverse asocieri, unele clasice, altele mai aventuroase, dar care, cu siguranță, vor duce experiența culinară la un alt nivel, provocând aromele subtile ale preparatelor, care, altfel, ar putea trece neobservate.

VEZI LISTA NOASTRA DE VINURI

Ce s-a mai întâmplat la Anika înainte de închidere

Cina cu Leontin

1 și 2 octombrie 2020

În primele doua zile de octombrie, joi și vineri, am avut un invitat special în bucătăria Anika – Leontin Alexe.

Leontin nu este pentru prima dată în bucătăria Anika. Vine mereu să ne aducă ciuperci, fructe de pădure și alte plante culese din sălbăticie. Dar, este pentru prima dată, când va fi alături de Chef Alexandru în calitate de ghid în bucătăria tradițională țigănească.

Oaspeții noștri au descoperit alături de noi, bucătăria acestor nomazi seculari, așa cum a fost transmisă din generație în generație și a ajuns la omul simplu, care iși duce traiul prin meseria sa de culegător și din meșteșugul împletitului de coșuri din nuiele.

Leontin ne-a ajutat să înțelegem cultura romilor, prin bucate create din ingrediente simple, folosite de pe timpurile când mâncarea se făcea la ceaun, pe foc, printre corturi și căruțe. Și, să nu uităm de povești. Omu’ ăsta are multe-multe povești de spus. Să aveți voi urechi să le ascultați.

Ghidat de Leontin, Chef Alexandru Dumitru a creat un meniu de 7 feluri de mâncare tradițională țigănească, dar într-o interpretare mai fină, așa cum v-a obișnuit deja.

0