Loading

Vinuri și alte petreceri

Descoperă vinuri românești și poveștile lor împletite cu istoria ocurilor și a oamenilor care le-au plămădit, ghidat de un somelier.

Pentru oaspeții Anika, Somelierul Andrei Popa propune o listă scurtă dar concentrată de vinuri exclusiv românești. Pe listă veți găsi sticle din toate regiunile viticole ale României, atât de la crame cu tradiție, cât și de la unele din noua generație, mai puțin cunoscute, dar care merită descoperite.

Etichetele listate sunt vinuri excepționale, cu o poveste distinctivă a originii lor. Solul în care s-au născut, vinificatorul care le-a plămădit, stilul vinului, soiul strugurilor și vechimea, toate spun o poveste pe care Somelierul Andrei o deslușește, când alege vinurile din librăria Anika. Astfel, lista de vinuri se caracterizează prin varietate. Aici, vei găsi întreaga paletă de vinuri – albe, rozeuri, roșii, spumante – într-o gamă largă de soiuri, de la soiurile clasice la soiurile autohtone.

Pentru fiecare meniu de degustare, Somelierul Andrei propune un set de vinuri asociate fiecărui preparat, menite să intensifice gusturile. Și, pentru că meniul de degustare creat de Chef Alexandru se schimbă frecvent, nu doar sezonier, oaspeții Anika au ocazia să se bucure de diverse asocieri, unele clasice, altele mai aventuroase, dar care, cu siguranță, vor duce experiența culinară la un alt nivel, provocând aromele subtile ale preparatelor, care, altfel, ar putea trece neobservate.

VEZI LISTA NOASTRA DE VINURI

0