Loading

Meniuri și alte povești

Meniul Anika este viu. Metamorfozează o dată cu sezonul, dar și pe parcurs își schimbă forma și gustul prin ingredientele dăruite de grădina noastră sau ce găsim proaspăt în piață.

Mâncarea este despre cultură, obiceiuri, pofte și cine ești tu.

Fiecare preparat din meniul Anika iși are începuturile în afara bucătăriei, în grădina de legume proprie, pe dealuri, la ferme sau în piețele locale. Înainte de a da naștere preparatelor, explorăm natura pentru a descoperi ce are de oferit terroir-ul românesc.

Promisiunea noastră? Cele mai proaspete ingrediente românești de sezon, gătite cu responsabilitate. De aceea, în bucătăria Anika, neobosit se crează noi și noi rețete. Meniul din această săptămână sigur are ceva diferit, ceva nou din grădina Anika, sau din păduri, sau de la fermierii și producătorii locali.

Năzuim să explorăm toate aceste daruri prin preparate creative, care par să fie familiare, exact ceea ce căutai, dar total noi și neașteptate.

Pentru că nu mai putem servi in interior în această perioadă, NU vom mai servi preparate din meniul de degustare pe care îl găsiți mai jos.

VEZI MENIUL NOSTRU DE SEZON

În această perioadă, nu mai avem meniu prestabilit la Anika!

Știm că va suna ciudat, dar, în următoarea perioadă, vom fi un restaurant fără meniu!
Imaginează-ți. Vii la cină – sau prânz, dacă e weekend- și, în fiecare zi, Chef Alexandru Dumitru te surprinde cu o selecție nouă de preparate, gătite din ingredientele culese dimineața din grădina Anika sau cumpărate din piață. Nu vor fi multe, să nu facem risipă, dar vor fi surprinzătoare și pline de savori noi. Chef se va juca în bucătărie, pentru a crea în fiecare zi ceva care să surprindă esența ingredientelor sezoniere locale, esența Anika.
Când timpurile iți sunt potrivnice și ți se închid ușile – din nou – cauți să te adaptezi și să faci tot ce poți cu resurse limitate. Aceasta este soluția noastră pentru următoarea perioadă.
Vă îndemnăm să susțineți restaurantele voastre preferate în această perioadă, dacă vă doriți ca, după ce va trece pandemia, să le pășiți pragul din nou.
0