Loading

Meniuri și alte povești

Meniul Anika este viu. Metamorfozează o dată cu sezonul, dar și pe parcurs își schimbă forma și gustul prin ingredientele dăruite de grădina noastră sau ce găsim proaspăt în piață.

Mâncarea este despre cultură, obiceiuri, pofte și cine ești tu.

Fiecare preparat din meniul Anika iși are începuturile în afara bucătăriei, în grădina de legume proprie, pe dealuri, la ferme sau în piețele locale. Înainte de a da naștere preparatelor, explorăm natura pentru a descoperi ce are de oferit terroir-ul românesc.

Promisiunea noastră? Cele mai proaspete ingrediente românești de sezon, gătite cu responsabilitate. De aceea, în bucătăria Anika, neobosit se crează noi și noi rețete. Meniul din această săptămână sigur are ceva diferit, ceva nou din grădina Anika, sau din păduri, sau de la fermierii și producătorii locali.

Năzuim să explorăm toate aceste daruri prin preparate creative, care par să fie familiare, exact ceea ce căutai, dar total noi și neașteptate.

VEZI MENIUL NOSTRU DE SEZON

Povești cu legume crescute cu grijă și ciuperci din sălbăticie
MENIUL DE VARĂ ediția II

Suntem la a doua ediție a meniului de vară. Am păstrat câteva preparate din meniul de lansare a terasei de vară, dar am creat preparate noi pentru a se potrivi cu ingredientele care sunt în plin sezon în acest moment al anului.

Meniul creat de Chef Alexandru celebrează vara și ingredientele sale savuroase, de la legumele perfect coapte din grădini până la darurile pădurilor.

Experiența Anika, întotdeauna începe cu pâine proaspăt coaptă de dimineață cu untul casei și continuă cu un șir de 4, 7 sau 10 preparate, după pofta inimii.

VEZI MENIUL NOSTRU DE SEZON

Pentru că orice bunicuță știe că în luna lui Cuptor se culeg cele mai fine și moi foi de viță pentru sarmale, nu am putut să nu gătim cu acest ingredient, cunoscut în fiecare cuhnie de la țară și din urbă, dar încercând, în același timp, să creăm ceva nou.  Așa au apărut pe prima poziție din meniul de sezon sarmalele reci umplute cu urdă și arpacaș.

Chiar după ele urmează o pereche de ingrediente care, în perspectiva gustului românesc, sunt pură alchimie – roșii cu brânză. Această salată, aparent simplă, o găsești in zeci de forme și arome prin zonele din România. Oltenii adaugă pastă de usturoi, ardelenii ceapă roșie si oțet, în Moldova mai adaugă în horă castraveți și ardei gras, iar noi, la Anika, am păstrat esența și simplitatea gustului și servim roșiile bine coapte cu o cremă de brânză veche de oi și mărar.  Chef a dichisit-o și cu niște flori din grădină, ca să fie o salata instagramabilă.

VEZI MENIUL NOSTRU DE SEZON
0