Loading

Restaurant Anika
MODERN ROMANIAN CUISINE

Restaurantul Anika este o manifestare gastronomică și oenologică modernă a moștenirii culturale și a terroir-ului românesc.

Aici, vrem să explorăm tot ce poate oferi spațiul carpato-danubiano-pontic în materie de gastronomie și vin. Dar, nu în modul tradițional românesc, ci într-un stil modern – un prezent românesc care poate fi savurat o dată cu trecutul.

Pregătește-te să fii surprins de aromele și savoarea ingredientelor locale în plin sezon, printr-un meniu de degustare creat de Chef Alexandru Dumitru, totul asociat cu cele mai fine și faine vinuri românești, curatoriate de Sommelierul Andrei Popa.

DESPRE ALEXANDRU DUMITRU

Alexandru Dumitru este un Chef fascinat de ingredientele pe care le daruiește terroir-ul românesc.

După ce și-a ascuțit cuțitele și cunoștintele culinare în străinătate, alături de mari Chefi cu stele Michelin, Alexandru s-a întors în țară, unde a început o adevărată vânătoare de ingrediente locale unice, prin piață, la ferme, prin păduri și prin gospodăriile oamenilor. Explorând și experimentând, Chef Alexandru crea preparatele lui, pornind de la aceste ingrediente aparent simple, dar pline de savoare.

Meritele sale au fost recunoscute în 2018, când a fost premiat de către Ghidul Gault & Millau România cu distincția Terroir – pentru colaborarea cu producătorii locali. În 2019, aceeași entitate l-a desemnat Bucătarul-șef al anului, iar o altă recunoaștere a venit din partea celor de la The World’s 50 Best Restaurants, care au introdus Bistro Ateneu – restaurantul la care Alexandru era Chef – în lista 50 Best Discovery.

Restaurantul Anika este plăsmuirea unei viziuni care l-a “bântuit” de ceva timp – cea a unei bucătării experimentale de improvizație, care are ca punct de pornire ingredientele locale și ca inspirație rețetele rare, vechi românești pe care doar localnicii le cunosc, dar realizate într-un stil mai actual, mai fin.

alexandru_dumi

DESPRE ANDREI POPA

Gurmand de fire și pasionat de vinuri, Andrei Popa, după o vastă experientă în managementul hotelier și de restaurant, s-a dedicat vocației de Somelier.

Este aventuros când alege vinul și acesta este și modul în care face selecția pentru vinurile din “librăria” Anika.

La Anika, Andrei propune vinuri exclusiv românești. Aici, oaspeții vor savura vinuri mari, ale cramelor cu tradiție, dar vor avea și ocazia să descopere vinuri unice, de la crame mici, mai puțin cunoscute, dar care produc licori savuroase ce merită descoperite.

Andrei este un povestitor al vinurilor. Așa că, întreaga experientă oenologică a oaspeților va fi ghidată de el prin, descrierea vinului și dezvăluirea poveștilor din spatele fiecărei sticle.

andreipopasomelier

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

0